Neem contact op
Contact nu

Nederlandse vrouwen beweren maiden Europees voetbal titel

Jason 2017-08-07 18:10:49
Den Haag - Nederland gevangen genomen van hun eerste Europese titel door Denemarken 4-2 te verslaan in de finale van de Women's Euro 2017 in Enschede op zondag.

Ongeveer 30.000 toeschouwers was de eerste helft van de finale spectaculair. Denemarken kregen een vroege sanctie nadat Sanne Troelsgaard was neergehaald door Kika van Es. Nadia Nadim geconverteerd de straf om te openen het scoren.

Nederland teruggestuurd snel wanneer spits Vivianne Miedema gesaldeerd aan een kruis van rechts door Shanice van de Sanden. De equalizer werd gevolgd door een ander doel voor de hosts. Deense keeper Stina Lykke was niet in staat om te stoppen met een schot door Lieke Martens.

Ondanks de massale steun van het oranje gekleed thuispubliek laat de Nederlandse ploeg, gecoacht door Sarina Wiegman, Denemarken komen terug in de wedstrijd. Pernille Harder klaar een run van de Deense helft voor de 2-2 op de helft van de tijd.

Zes minuten in de tweede helft Sharida Spitse blij het thuispubliek door te scoren uit een vrije schop. Lykke had geen antwoord op de lage geplaatst schot in de hoek van het doel.

Miedema kon hebben uitgebreid het scoren en misschien veilig de titel, maar de Deense keeper voorkomen de vierde doel met een geweldige reflex. In de 88e minuut Miedema haar tweede doelpunt produceren en verdiende de Nederlandse vrouwen de 4-2 overwinning en de titel.

Het succes van het Nederlands elftal komt als een verrassing. De Nederlandse vrouwen speelde een bescheiden rol in de European women's soccer tot nu toe in de geschiedenis, met een halve finale plaats in Euro 2009 als hoogtepunt tot nu toe. Nochtans, als gastheer van het toernooi de Nederlandse vrouwen konden schrijven van geschiedenis en het bereiken van de eerste ooit definitief.

Het bovenstaande nieuws was vermenigvuldigd China handdoek leverancier Stad van Shenzhen Dingrun licht textiel Import en Export Corp.Ltd, Een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van baby luier, baby slabbetje,  strandlaken, Badhanddoek, theedoek, gecomprimeerde handdoek, Microvezel handdoek enz.